Hyppää sisältöön
Deniser Ziegler: Lasten pyöränistuin – kotona liikkeessä, 2021. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Denise Ziegler.

Lasten pyöränistuin – kotona liikkeessä

Tekijä Denise Ziegler

Sijainti kaikkialla Helsingissä, Helsinki

Miten olla samanaikaisesti sekä kotona turvallisten kehysten ympäröimänä, että julkisessa tilassa liikkeellä? Denise Ziegler (s. 1965) tarkastelee tällaista kokemusta teoksessaan Lasten pyöränistuin – kotona liikkeessä. Pyöränistuimessa istuva lapsi ja häntä kuljettava tuttu aikuinen ovat lähekkäin, istuin myötäilee kehon muotoja ja tarjoaa suojaa: tilanne on turvallinen ja kodinomainen – ja samalla siinä liikutaan kaupungin julkisessa tilassa.

Teos koostuu kaikista Helsingin julkisessa tilassa olevista polkupyöristä, joihin on kiinnitetty lasten pyöränistuin – ovat ne sitten pysäköitynä kaupan tai toimistorakennuksen edessä, matkalla kaupungin halki, oli niissä lapsi kyydissä tai ei. Teos on käsitteellinen ja osa Zieglerin taiteellista tutkimusta. Teos toteutuu aina, kun pyöränistuimella varustettu polkupyörä on läsnä tai liikkeellä jossakin tai ilmestyy jonnekin: kaupunkielämässä siis päivittäin. Teos voi ideana laajentua Helsingistä muualle maailmaan. Digitaalisen kotinsa se saa HAMin kokoelmasta, julkisen taiteen nettisivuilta ja Helsingin palvelukartalta.

”Teos koostuu monista elävistä hetkistä sen sijaan, että se muistuttaisi jo eletyistä, kuten julkiset taideteokset niin usein tekevät. Tässä käsitteellisessä taideteoksessa on jatkuvasti muodostumassa uusia muuttuvia konstellaatioita liikkeellä olevista kodeista” kertoo Ziegler.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Lue lisää..

Hae