Hyppää sisältöön
Emma Jääskeläinen: Put put, 2020. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Put put

Tekijä Emma Jääskeläinen

Adriananpuistikko, Helsinki

Taiteilija Emma Jääskeläisen (s. 1988) teos Put put sijaitsee Adriananpuistikossa Herttoniemenrannassa. Kaksiosaisen teoksen suurempi, simpukkaan viittaava muoto on veistetty vaaleasta graniitista ja se sijaitsee puistikon kiveyksellä. Pienempi, helmeen viittaava muoto on puolestaan toteutettu spektroliitistä ja se sijaitsee puistikon viheralueella.

Emma Jääskeläinen kertoo, että ajatus simpukasta ja helmestä syntyi rakenteilla olevan alueen merellisyydestä ja pihaleikeistä. Hänen mukaansa simpukka on kuin viestintuoja, jossa tuttuuden ja tunnistettavuuden lisäksi on jotakin vierasta ja outoa. Simpukan sisältä on vierähtänyt helmi kasvillisuuden sekaan. ”Helmi on jalkapallon tavoin karannut kosteikkoon, jossa se kasvillisuuden villiintyessä ja kosteikkoon kerääntyvän veden noustessa katoaa ajoittain näkyvistä, pitäen teoksen jatkuvassa muutoksen tilassa”, Jääskeläinen kertoo.

Teos on HAM Helsingin taidemuseon tilaama ja se kuuluu HAMin kokoelmiin.

Lue lisää..

Kartalla

Hae