Tillgänglighet och åtkomlighet
Tennispalatset är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.
Rutt till huvudingången (Södra Järnvägsgatan 8)
En hållplats för skujtstrafik finns i närheten av ingången, avståndet högst 5 m, vilket gör det enkelt att nå ingången. Vägen till ingången är lätt att se, marken är plan och tillräckligt bred och upplyst. Ovanför ingången finns ett tak.
Ingången syns tydligt och glasdörrarna har kontrastmarkeringar. Utanför dörren finns det tillräckligt med fritt utrymme för att röra sig t.ex. med rullstol. Dörren är tung eller i övrigt svår att öppna. Vid ingången finns trösklar som är över 2 cm höga.
Rutt till museets lokaler
HAM:s biljettkassa och ingång finns på Tennispalatsets andra våning, och kan nås med hiss som finns i närheten av alla ytterdörrar. I ändan av Södra Järnvägsgatan finns rulltrappor direkt till museets biljettkassa.
Biljettkassan finns på andra våningen i Tennispalatset. Hiss D leder direkt till biljettkassan. Biljettkassan har inget könummersystem. Man köar stående.
Museets dörrar syns tydligt och glasdörrarna har kontrastmarkeringar. Utställningslokalerna finns i två våningar. Det finns en hissförbindelse till den övre utställningsvåningen (3 vån.) i museets inneraula. Även verkstadsutrymmet är tillgängligt.
Hissar
Museets ingång finns på Tennispalatsets andra våning, som man lättast når med hiss (C och D). Utställningslokalerna finns i två våningar (2. vån och 3. vån). Inne i utställningslokalerna finns en hissförbindelse till tredje våningen. Hissdörrarna öppnas automatiskt och våningsnumren kan avläsas med fingrarna.
Assistenter
Ledsagare och handledare till personer som rehabiliteras och handikappade personer har fritt inträde till museet. Ledar- och assistanshundar är välkomna till HAM.
Personalen hjälper gärna till. Be om hjälp om det behövs!
Service och hjälpmedel

Toaletter
Det finns toaletter inne i museet. Toaletterna har inte fördelats enligt kön, utan alla kan fritt använda dem. Den tillgängliga toaletten finns på samma våning som biljettkassan. För att öppna dörren krävs en kod, som du får från biljettkassan. Koden finns även på kvittot på inträdesbiljetten. Toalettdörren öppnas automatiskt genom att trycka på knappen och stängs automatiskt.

Låna rullstol, barnvagn och hopfällbara stolar
Allmänheten kan låna rullstolar, rollatorer, barnvagnar och en bärsele för spädbarn. I utställningslokalerna finns stolar och bänkar för pauser samt hopfällbara stolar som kan tas med.

Induktionsslinga och hörhjälpmedel
Vid biljettkassan finns en induktionsslinga som man kan använda vid behov samt hörhjälpmedel.
För guidade turer finns möjligheten att reservera ljudförstärkande hörlurar som förstärker ljudet. Apparaten reserveras i samband med guidebokningen.
Förstoringsglas och ficklampor
Man kan låna förstoringsglas och ficklampor i biljettkassan.

Skötrum
Skötrummet finns i den tillgängliga toaletten i ändan av biljettkassans aula. För att öppna dörren krävs en kod, som du får från biljettkassan.

Förvaring av kläder och saker
Det finns en gratis och övervakad garderob för HAM:s kunder mittemot biljettkassan. Bredvid garderoben finns även låsbara förvaringsfack (1€ pant). Garderoben och utrymmet för förvaringsfacken stängs kl. 19, så facken måste tömmas före det. Stora väskor, ryggsäckar, paraplyer och ytterkläder måste av säkerhetsskäl lämnas i förvar.
De flesta av facken har en plats för laddare. Ladda dina mobilapparater medan du besöker utställningen.
Fotografering
Fotografering är tillåtet i utställningslokalerna.
Man får fotografera hos oss! Kom ihåg att använda sociala medier!