Skip to content

Guidningar och verkstäder för grupper

Beställ en guidning

Fördjupa din konstupplevelse med en guidad tur. Du kan beställa en guidad tur kring HAM:s aktuella utställningar. Vi kan planera en guidning så att den passar din grupp. Berätta om dina önskemål!

Tekijä Männikkö Esko Teos Untitled Ajoitus 2005 Inv.nro 2009/48/1 Pääluokka Valokuva Erityisluokka Värivedos Mitat 74×54 Karttuva kokoelma

Vem är ett djur? (pågår 17.5. – 18.8.2024)

I den här utställningen tittar vi på djuret, en varelse som fascinerat bildmakare genom tiderna och samtidigt förblivit gåtfull och oförklarlig. På visningen undersöker vi utställningens konstverk som kommer huvudsakligen från HAM:s samling. Utställningen lyfter fram konstnärernas tilltagande försök att bryta ner maktkonstellationen mellan människa och andra djur och synliggöra de förenande faktorerna.

Nastja Säde Rönkkö: Överlevnadsguide för ett post-apokalyptiskt barn (pågår 17.5. – 8.9.2024)

Nastja Säde Rönkkös imponerande installation leder tankarna till människans och andra levande varelsers osäkra framtid. Verkets kärna består av 26 videor som berättar om stora vändpunkter eller att komma över kriser. På visningen undersöker vi utställningens teman och videornas berättelser.

Flickan som förvandlades till en rosenbuske (pågår 9.2. – 29.9.2024)

På utställningen Flickan som förvandlades till en rosenbusken funderar vi över presentation och seende. På visningen undersöker vi Helsingforsbornas gemensamma konstsamling via sex temahelheter och med närläsning av verken fäster vi uppmärksamhet vid detaljer som många gånger verkar betydelselösa. På utställningen visas nyare och äldre verk ur samlingen samt verk utförda i olika medier, där dialoger och jämförelser dem emellan öppnar för nya tolkningar.

Tove Jansson: Juhlat maalla, 1947 (yksityiskohta). © Tove Janssonin kuolinpesä. Kuva: HAM / Hanna Kukorelli.

Tove Jansson: Fest och Spel (pågår till 29.9.2024)

På visningen bekantar vi oss med Tove Janssons fresker med festtema samt hennes väggmålning Lek för barnavdelningen på Aurora sjukhus. Tove Jansson var en mångsidigt begåvad konstnär. Mest känd är hon som mumintrollens skapare. Genom Janssons målningar för offentliga utrymmen öppnas ett nytt perspektiv på den älskade konstnären.

Priser 2024

Guidningar tis–lör 90€.
Guidningar på söndagar 180€.
Inträdesbiljetten ingår inte i guidningens pris.

Tidpunkt

Guidningar i museet tis kl. 10-17 (guidningen avslutas senast kl. 17), ons–sön kl. 11.30–18.30 (guidningen avslutas senast kl. 18.30).

Längd

45 min.

Gruppstorlek

Högst 25 personer/guide. Ifall din grupp är större behöver du två guider.

Språk

Finska, svenska och engelska.

Avbokningar

I fall av förhinder, avboka din reservation senast 7 dagar i förväg (per telefon eller e-post). För reservation som inte avbokats i tid debiteras 90€.

Kontaktuppgifter

hamvaraukset@hamhelsinki.fi eller tfn (09) 310 87003 tis kl. 10–12 och tors 13–15.

Konstverkstäder

Tänker du besöka museet med dina vänner, arbetskamrater, släktingar eller grannar? Eller vill du ge en upplevelserik gåva åt en person som redan har allt? HAM-konstverkstäderna är en trevlig möjlighet att göra saker tillsammans.

©HAM/Sonja Hyytiäinen

Färggrann grafik (pågår 8.3.2024 – 19.1.2025)

På workshopen skapar vi konstgrafik med den lättarbetade trycktekniken monotypi. Vi använder mjuka gelatinplattor som vi mönstrar med olika material. Vi leker med färger, former och ytor. Det unika resultatet blir en överraskning!

Priser 2024

340 €
I priset ingår handledning och material samt inträdesbiljett till utställningarna.

Tidpunkt

Tis–lör kl. 11.00–18.30. Verkstäderna avslutas senast kl. 18.30.

Längd

Alla verkstäder varar ca 2 timmar.

Gruppstorlek

max. 24 personer (se presentationen av verkstäder).

Språk

Finska, svenska och engelska.

Servering

Tyvärr kan du inte äta i konstverkstaden.

Avbokningar

I fall av förhinder, avboka din reservation senast 7 dagar i förväg (per telefon eller e-post). För konstverkstad som inte avbokats i tid debiteras 150 €.

Kontaktuppgifter

hamvaraukset@hamhelsinki.fi eller tfn (09) 310 87003 tis kl. 10–12 och tors 13–15.

Sök